Rabatt, ytkompostering, perenner.

Rabatt utan att gräva.


Äntligen höst! Här i skogen har vi fått frost och alla praktfulla dahlior är definitivt ett minne blott, men

Sådda dahlior och perenner.

Efter 6 månader, i augusti, såg rabatten ut såhär.

Rabatt, ytkompostering, perenner.

Höstsilveraxet, dahliorna, jättevädden och rosorna tävlar i snygghet, i juli.

så här såg det ut under sin prakt, bara 6 månader efter att jag grävde rabatten…

 

 

Eller, grävde och grävde. Jag har 6000 kvm trädgård och stenig jord, så jag föredrar att göra det lite lättare för mig än Karl Oskar, så jag grävde i februari en ränna som markerar rabatten, lade sedan på wellpapp och reklampapper för att kväva ogräs, och spred sedan de uppgrävda grästuvorna, löv, ris och annat organiskt material över skapelsen, för att sedan toppa med ett tunt lager jord. Redan tidigt i april började jag plantera perenner och allt eftersom säso

Rabatt utan grävning på gång.

Ett enkelt sätt att spara ryggen. Gjordes i februari.

ngen gick så bröts wellpappen ner och kvar var bara bördig jord. Jag hade inte tillräckligt med perenner att fylla med, så jag sådde dahlior som fick fylla upp under denna första sommar vid vårt torp utanför Ängelholm.

 

Jag är toppennöjd! Och inte måste jag utvandra till Amerika heller, det räcker med att fylla på med organiskt material ovanifrån för att odla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *